Proljetne radionice u prostoru zajednice


Ljeto polako kuca na vrata i naše malo misto priprema se za još jedno vruće i užurbano ljeto. Drago nam je da je FABRIKA 35 kroz ovo proljeće bila mjesto okupljanja, druženja i učenja.
U prostoru zajednice održano je nekoliko zanimljivih uključujući izradu KOKEDAMA – japanskog načina sadnje biljaka bez posude. Naziv potječe od dvije riječi, koke (mahovina) i dama (kugla). Radi se o uzgoju biljaka u kuglama koje su prekrivene mahovinom. Na taj način biljke se oslobađaju oklopa posude, a u isto vrijeme mahovina pomaže kod zadržavanja potrebne vlage.
Na FODOO MAGITIAN radionici polaznici su se upoznali s osnovnim mehanizmima funkcionalne prehrane i naučili kako brzo i učinkovito djelovati na ciljeve poput: podizanja imuniteta, jačanja i čišćenja krvi, čišćenja organizma, regulacije probave i težine, podizanje energije i tjelesne izdržljivosti, podizanje libida, poboljšanje kognitivnih funkcija…
I za kraj, prošlog vikenda imali smo priliku naučiti sve što smo ikada htjeli znati o sitotisku, a nismo se usudili pitati:)
Pripremili smo platnene torbe, presu, sito, boje, iskusnog voditelja i more dobrog otočkog rocka kao zvučnu kulisu ovom posljednjem predsezonskom chillanju s pogledom na porat.