EDUKACIJE

U FABRICI 35 ne samo da je uvijek opušteno i krativno, nego se često može nešto i naučiti. Udruge i pojedinci koriste prostor za razne edukacije, predavanja i tečajeve. Prostor je potpuno
opremljen i otvoren svima koji u njemu žele održavati programe. U nastavku pročitajte kratak opis nekoliko edukacija koje su se do sada održale u Fabrici.

// NAVIGOJ ZA ŠKOJ

FOR Sailing, inicijativa hvarskog olimpijca u laseru Filipa Jurišića u partnerstvu s Gradom Hvarom i Platformom organizirala je trodnevnu edukativnu školu navigacijskog jedrenja za sve ljubitelje mora i vjetra. Prijavljeno je 120 sudionika koji su osnove učili u teoriji i u praksi na 13 jedrilica. Skiperi su uložili svoje vrijeme i znanje pa je cijeli projekt odrađen na volonterskoj bazi, a sve skupa začinjeno druženjem uz dobru spizu u Fabrici 35. Prekrasna inicijativa promocije jedrenja u Hvaru!

// AKTIVNI U ZAJEDNICI

Zaklada Kajo Dadić iz Splita nekoliko je puta gostovala u Fabrici u sklopu projekta Aktivni u zajednici. Sa željom da prenese znanja i iskustva članovima lokalnih udruga i građanima, održano je nekoliko zanimljivih edukacija na temu promocije volonterizma, zaštite okoliša, građanskog aktivizma i razvoja civilnog društva.

// INTERAKCIJA SA PSOM

Matjaž Zanut, kinološki sudac i instruktor za spasilačke pse u Fabrici je održao nekoliko predavanja pod nazivom “Najprirodniji sistem rada sa psom”. Mali i odrasli ljubitelji životinja
imali su priliku upoznati se s raznim načinima rada sa psom, procesima učenja, postavljanjem granica i komunikacijom sa psima.

// EDUKACIJE LAG-a ŠKOJI

Udruga LAG Škoji ogranizirala je nekoliko radionica i edukacija od kojih izdvajamo besplatnu edukativnu radionicu PRIPREMA POSLOVNOG PLANA namjenjenu udrugama, privatnim poduzetnicima i zainteresirani pojedincima te edukaciju UDRUŽI SE – ZADRUŽI SE. Poslaznici su naučili kako i zašto se osnivaju zadruge, koje su prednosti i teškoće zadružnog poslovanja, kako izgledaju uspješni primjeri i modeli zadruga i doznali kako riješiti teškoće s kojima se susreću u svojim zadrugama.