SERUM, antihibernacijsko cjepivo – doza 2

Poneseni energijom i entuzijazmom koji se stvorio na prvom izdanju SERUM-a odlučili smo nastaviti sa cijepljenjem protiv otočkog zimskog sna. Za temu smo odabrali napuštene i neiskorište prostore koji su nekada bili od društvenog značaja na otocima. Oni su nam na žalost ili u ovom slućaju na sreću, još jedna poveznica.
Odnos prostora, čovjeka i vremena tema je i popratne izložbe fotografija na kojoj su se mogle pogledati fotografije napuštenih tvornica, škola, hotela, ribarskih magazina koji su nekada okupljali ljude i kreirali život lokalne otočne zajednice, a sada su tek prazne školjke. Što je prostor bez ljudi? Gdje je nestao čovjek? U sklopu programa organizirali smo i Okrugli stol na temu reciklaže napuštenih prostora na otocima. Zajedno sa predstavnicima primjera dobre prakse i lokalne samouprave razgovarali smo o o mogućnosti njihove revitalizacije i buduće primjene i upotrebe. Na ovaj način želimo ukazati na potencijal praznih gradskih prostora, u ovom slučaju i prostora kultne hvarske Venerande kao mogućeg društveno-kulturnog centra otoka Hvara.
Mislimo da je Hvaru i dalje nužan DKC koji bi služio kao okosnica uspavanog društveno-kulturnog života, pogotovo zimi.
Dobivši ponovno Venerandu na korištenje od Grada Hvara, su odlučili smo iskoristiti priliku da ju pokažemo onako kako ju mi zamišljamo i damo joj ulogu koju zaslužuje- Društevno-kulturni centar otoka Hvara. Makar na jedan vikend!